رتبه بندی شرکت چیست ؟

 

تعریف رتبه بندی شرکت

 

رتبه بندی شرکت یا گرید (Grade) به معنی تشخیص صلاحیت شرکت­ها و دسته‌بندی عوامل فنی و اجرایی آن­ها می­باشد، رتبه بندی شرکت، تعیین کیفیت و توان آن شرکت در مقایسه با شرکت­های رقیب می­باشد. درواقع سابقه و توانایی­های شرکت شما به شکل عددی به عنوان رتبه شرکت به مشتریان شما معرفی می­شود.

شرکت شما برای اینکه بتواند با نهادهای دولتی قرارداد ببندد باید دارای رتبه بندی شرکت باشد. الزامی به رتبه بندی شرکت­ها وجود ندارد، ولی مدیران شرکت­ها برای دسترسی به فرصت‌ها و امکانات کاری بهتر، ترجیح می­دهند رتبه‌بندی شرکت را انجام دهند، سرمایه­‌گذاران و اشخاص به کمک رتبه بندی شرکت با امکانات و توان شرکت شما آشنا می­شوند و با خیال راحت‌تری به معامله با شما می­پردازند، از این رو رتبه‌بندی شرکت شما، به فعالیت‌های شما در بازار رونق می‌دهد.

 

نحوه رتبه بندی شرکت
نحوه رتبه بندی شرکت

 

مزیت­های رتبه بندی شرکت

 

دو امکان مهمی که رتبه بندی شرکت به شما می­دهد از این قرار است:

  1. امکان شرکت در مناقصات دولتی، به این معنی که اگر شما دارای رتبه‌بندی شرکت نباشید، نمی­‌توانید در مناقصات دولتی شرکت کنید.
  2. امکان قرارداد با شرکت‌ها و سازمان­‌های دولتی، به این معنی که دولت فقط مجاز است با شرکت‌هایی قرارداد ببندد که دارای رتبه بندی شرکت باشند.

 

نحوه رتبه بندی شرکت

 

معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری (سازمان برنامه و بودجه) وظیفه­ی رتبه‌بندی شرکت‌ها را بر عهده دارد و طبق استانداردها و آیین نامه­های موجود خود، رتبه ای را به شرکت­های درخواست داده، اعطا می­کند که شرا یط خاصی را می­طلبد که در این نوشتار به شرایط و ضوابط خاص و عام اخذ رتبه خواهیم پرداخت.

شرایط کلی اخذ رتبه شرکت­ها:

 

  1. دارا بودن یک شرکت (شرکتی که در اداره ثبت شرکت­ها ثبت شده باشد و در غیر این صورت باید اقدام به ثبت آن شود.)
  2. عدم اشتغال مدیران شرکت در مشاغل دولتی
  3. عدم سوء پیشینه شرکت
  4. دارا بودن مدرک کارشناسی حداقل دو سوم از اعضای هیات مدیره
  5. حضور یک مهندس با ۷ سال سابقه بیمه از یک شرکت دارای رتبه در هیات مدیره
  6. حضور دو مهندس با ۳ سال سابقه بیمه و کار مرتبط (که در صورتی که عضو هیات مدیره باشند، تقاضای رتبه بندی شرکت از دو شاخه متفاوت مقدور می­شود)

عوامل متعددی در تعیین رتبه بندی شرکت­ها تاثیر گذار هستند، از جمله عوامل کلی که در رتبه بندی شرکت موثر واقع می شود، اعضای مشغول به کار  در این شرکت­ها می­باشد، از سوابق تحصیلی و کاری اعضای هیئت مدیره تا پرسنل شرکت، وضعیت حساب­های مالی و سوابق کاری شرکت و بسیاری عوامل دیگر که ما در ادامه آن­ها را به شما معرفی خواهیم کرد، دخیل هستند.

 

نحوه اخذ رتبه پیمانکاری
نحوه اخذ رتبه پیمانکاری

اخذ رتبه پیمانکاری

 

رتبه ­بندی شرکت­های پیمانکاری با عددی از ۱ تا ۵ مشخص می­شود، به طوری که عدد ۱ بالاترین رتبه و عدد ۵ پایین ترین رتبه می­باشد. ملاک ارزیابی جهت اخذ رتبه پیمانکار، تعداد نیروی فنی و مهندسی است که عضو هیئت مدیره آن شرکت هستند، بنابراین جهت اخذ رتبه پیمانکاری برتر برای شرکت باید اکثریت اعضای هیئت مدیره دارای حداقل، مدرک تحصیلی کارشناسی در رشته مرتبط باشند؛

همچنین بهتر این است که سابقه کاری مربوط به رشته مهندسی مربوطه را دارا باشند. شانس اخذ رتبه برتر برای شرکت در مقایسه با شرکت­های دیگر، با دارا بودن رزومه پژوهشی اعضای هیئت مدیره بالا می­رود، بنابراین حضور نیروهای متخصص فنی و مهندسی در میان اعضای هیئت مدیره یکی از عوامل مهم و تاثیرگذار در اخذ رتبه برتر در رتبه بندی شرکت­های پیمانکاری است. ارزش ریالی پروژه های انجام شده طی پانزده سال اخیر و نیروهای فنی و مهندسی شرکت ملاک ارتقاء رتبه شرکت پیمانکاری از ۵ به ۱ قرار می­گیرد، با توجه به این موارد و داشتن اظهارنامه مالیاتی می­توانید به راحتی رتبه شرکت خود را افزایش دهید.

اخذ رتبه مشاور

 

رتبه بندی شرکت ­های مشاور با عددی از ۱ تا ۳ مشخص می­شود که دارندگان رتبه ۱ دارای بالاترین رتبه و دارندگان رتبه ۳ دارنده­ی پایین­ترین رتبه می­باشند.  ملاک ارزیابی اخذ رتبه مشاور نیروی فنی و مهندسی عضو هیئت مدیره و همچنین امکانات نرم افزاری و سخت افزاری و ابزارهای فنی می­باشد که در تخصیص رتبه، سنجیده می­شود. بنابراین با دقت بر روی این موارد می­توان رتبه شرکت را افزایش داد. ارزش ریالی پروژه های انجام شده طی سی سال اخیر ملاک ارتقاء رتبه شرکت مشاور از پایه ۳ به پایه ۱ قرار می­گیرد، همچنین نیروهای فنی و مهندسی و امکانات نرم افزاری و سخت افزاری در این مورد مهم قلمداد می­شوند.

تفاوت بین شرکت­های پیمانکار و شرکت­های مشاور در این مورد است که شرکت­های پیمانکار فعالیتشان در پروژه های عمرانی است و نیز نظارت بر پیمانکار و ساخت را بر عهده دارند، این در حالی است که  شرکت های مشاور در زمینه­ی طرح ریزی و کارهای نظارت بر ساخت فعالیت دارند و در واقع آنها واسطی میان کارفرما و پیمانکار به حساب می­آیند.  به شرایط و مدارک لازم برای اخذ رتبه و رتبه بندی شرکت ­ها برای شرکت­های پیمانکاری و شرکت­های مشاور به صورت جداگانه خواهیم پرداخت، همچنین به نحوه ارتقا رتبه و هزینه اخذ رتبه آن­ها اشاره خواهیم کرد.

 

نحوه اخذ رتبه مشاور
نحوه اخذ رتبه مشاور

 

منبع :  https://sabtorotbe.ir/%D8%B1%D8%AA%D8%A8%D9%87-%D8%A8%D9%86%D8%AF%DB%8C/

http://sabtorotbe.blog.ir/

درباره ی jonoobesharghchess